ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞

Evenement

29

februari

365 dagen ONDER STR __________________ M

3 6 5 D A G E N
▔▔▔▔▔▔▔
𝑾𝑶𝑹𝑲𝑺𝑯𝑶𝑷𝑺 — 𝑳𝑬𝒁𝑰𝑵𝑮𝑬𝑵 — 𝑽𝑶𝑳𝑲𝑺𝑲𝑬𝑼𝑲𝑬𝑵 — 𝑭𝑬𝑬𝑺𝑻

START 17:00
KOM VROEG, BLIJF LANG

Op schrikkeldag 29 februari bestaat Onder Stroom exact 365 dagen! Een nieuw jaar, een blanco blad, een schone lei. Kom samen met ons het nieuwe jaar inkleuren. Check het programma!

PROGRAMMA
▔▔▔▔▔▔▔
𝑹𝒐𝒏𝒅𝒍𝒆𝒊𝒅𝒊𝒏𝒈 𝒅𝒐𝒐𝒓 𝑶𝒏𝒅𝒆𝒓 𝑺𝒕𝒓𝒐𝒐𝒎 – 𝑽𝒐𝒍𝒌𝒔𝒌𝒆𝒖𝒌𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝑩𝑰𝑽𝑨𝑲 – 𝑺𝒄𝒉𝒓𝒊𝒌𝒌𝒆𝒍𝒋𝒂𝒂𝒓? – 𝑰𝒏𝒕𝒆𝒓𝒏𝒆𝒕 𝒎𝒆𝒎𝒆𝒔 𝒕𝒂𝒍𝒌 – 𝒇𝒊𝒍𝒐𝒔𝒐𝒇𝒊𝒔𝒄𝒉 𝒔𝒂𝒍𝒐𝒏 – 𝑽𝒍𝒂𝒈𝒈𝒆𝒏 𝒎𝒂𝒌𝒆𝒏 – 𝑺𝒕𝒐𝒐𝒎𝒃𝒐𝒐𝒕𝒋𝒆𝒔 𝒃𝒐𝒖𝒘𝒆𝒏 – 𝑻-𝒔𝒉𝒊𝒓𝒕𝒔 𝒅𝒓𝒖𝒌𝒌𝒆𝒏 – 𝑾𝒐𝒓𝒌𝒔𝒉𝒐𝒑 𝒍𝒊𝒄𝒉𝒕𝒕𝒆𝒄𝒉𝒏𝒊𝒆𝒌 – 𝑺𝒕𝒓𝒐𝒐𝒎𝒑𝒍𝒆𝒊𝒏 𝒆𝒙𝒄𝒍𝒖𝒔𝒊𝒆𝒗𝒆 𝒔𝒏𝒆𝒂𝒌 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 – 𝑾𝒊𝒇𝒊 𝒆𝒙𝒑𝒐 (𝒈𝒆𝒄𝒖𝒓𝒆𝒆𝒓𝒅 𝒅𝒐𝒐𝒓 𝑼𝒏𝒅𝒆𝒇𝒊𝒏𝒆𝒅)

(zie onder voor volledig programma)

FEEST:
▔▔▔
SLUMBERLAND – LIVE
Hill Men – DJ
RAPHAEL – DJ
SNIPER – DJ

VOLLEDIG PROGRAMMA:
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
𝑹𝒐𝒏𝒅𝒍𝒆𝒊𝒅𝒊𝒏𝒈 𝒅𝒐𝒐𝒓 𝑶𝒏𝒅𝒆𝒓 𝑺𝒕𝒓𝒐𝒐𝒎
_start om 18:00

Benieuwd wat er zich afspeelt achter de muren van Onder Stroom? Wat is Onder Stroom eigenlijk? Wat doen wij hier heel de dag? Krijg een exclusieve rondleiding. Maak kennis met alle bezetters. Stel al je vragen. Een niet-te-missen, éénmalige rondleiding door Onder Stroom.

𝑽𝒐𝒍𝒌𝒔𝒌𝒆𝒖𝒌𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 BIVAK
_17:00 tot 22:00

Honger? Heel de dag door koken de meisjes van BIVAK overheerlijke vegetarische gerechten, voor een democratische prijs. Zin in een leuke zaterdag? Kom vroeg voor de workshops en de talks, eet je buikje vol dankzij BIVAK, pik een optreden mee van Slumberland en blijf daarna plakken voor het feest.

𝑺𝒄𝒉𝒓𝒊𝒌𝒌𝒆𝒍𝒋𝒂𝒂𝒓 𝒎𝒆𝒕 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒔𝒐𝒓 𝒔𝒕𝒆𝒓𝒓𝒆𝒏𝒌𝒖𝒏𝒅𝒆 𝑲𝒂𝒕𝒓𝒊𝒆𝒏 𝑲𝒐𝒍𝒆𝒏𝒃𝒆𝒓𝒈 #lezing
_19:00 tot 20:00

Wat is in godsnaam een schrikkeljaar? En een schrikkelmaand, schrikkeldag en schrikkelseconde? Hoe beïnvloedt de oneindigheid van het heelal onze eigen tijdrekening? Wat heeft de stand van zon daarmee te maken? Schrik niet! Karien Kolenberg is professor sterrenkunde aan de KU Leuven. Zij begrijpt écht wat een schrikkeljaar is, en kan het dat helder en eenvoudig uitleggen.

𝑰𝒏𝒕𝒆𝒓𝒏𝒆𝒕 𝒎𝒆𝒎𝒆𝒔 𝒆𝒏 𝒗𝒓𝒊𝒋𝒆 𝒅𝒊𝒈𝒊𝒕𝒂𝒍𝒆 𝒓𝒖𝒊𝒎𝒕𝒆 𝒎𝒆𝒕 𝑭𝒓𝒆𝒅𝒆𝒓𝒊𝒌 𝑽𝒂𝒏 𝒅𝒆𝒏 𝑩𝒓𝒊𝒍 #lezing
_20:00 tot 21:00

Internet memes zijn misschien wel de meest populaire visuele expressie van de eenentwintigste eeuw. Ze reflecteren én creëren de acties, denkwijzen en gedragspatronen van een sociale groep. Wat is een internet meme? Wat zijn de belangrijkste karakteristieken? Hoe helpen ze bij het toe-eigenen van een digitale ruimte? Bezetter Frederik Van den Bril (internethistoricus en copywriter) geef je antwoord op deze vragen aan de hand van een aantal academische theorieën en concrete voorbeelden.

𝑳𝒖𝒅𝒐, 𝒘𝒂𝒂𝒓𝒐𝒎 𝒓𝒂𝒗𝒆𝒏 𝒘𝒊𝒋? 𝑭𝒊𝒍𝒐𝒔𝒐𝒇𝒊𝒔𝒄𝒉 𝒔𝒂𝒍𝒐𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒔𝒐𝒓 𝑳𝒖𝒅𝒐 𝑨𝒃𝒊𝒄𝒉𝒕 𝒆𝒏 𝑱𝒂𝒏 𝑩𝒆𝒅𝒅𝒆𝒈𝒆𝒏𝒐𝒐𝒅𝒕𝒔. #lezing #debat
_21:00 tot 22:00

Ludo Abicht is professor filosofie, dichter en liefhebber van goede whiskey. Hij gaat in gesprek met bezetter en documentairemaker Jan Beddegenoodts. Over het belang en de urgentie van vrije ruimte en het vrije woord. Je bent van harte welkom om mee te debatteren en te filosoferen.

𝑽𝒍𝒂𝒈𝒈𝒆𝒏 𝒎𝒂𝒌𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝑩𝒓𝒂𝒎 𝒗𝒂𝒏 𝑩𝒓𝒆𝒆 #workshop
𝑮𝒆𝒔𝒄𝒉𝒊𝒌𝒕 𝒌𝒊𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 8 𝒕𝒐𝒕 88 𝒋𝒂𝒂𝒓
_17:00 tot 21:00

Wat is een vlag? Waarvoor dient die? Als je nadenkt over de toekomst, hoe kan die uitbeelden met een vlag? De meeste vlaggen die we kennen zijn die van landen, maar waarom geen vlag voor andere dingen? Bezetter Bram van Bree is visueel artiest en gaat jou helpen je eigen vlag te maken. Welke kleuren passen bij elkaar? Welke (afval)stoffen gebruik je? Iedereen welkom, je kan op elk moment aansluiten.

𝑺𝒕𝒐𝒐𝒎𝒃𝒐𝒐𝒕𝒋𝒆𝒔 𝒃𝒐𝒖𝒘𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝑨𝒕𝒆𝒍𝒊𝒆𝒓 𝑩𝒐𝒏𝒕𝒆𝒌𝒐𝒆 𝑽𝒂𝒏 𝑷𝒖𝒕 #workshop
𝑮𝒆𝒔𝒄𝒉𝒊𝒌𝒕 𝒌𝒊𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 8 𝒕𝒐𝒕 88 𝒋𝒂𝒂𝒓
_17:00 tot 20:00

Zie ginds komt de stoomboot! Onder Stroom-bezetters Atelier Bontekoe Van Put maken samen met jou mini-stoombootjes op een miniatuur Schelde. De bootjes worden gemaakt met een sardine of colablikje, een simpel theelichtje dient als brandstof. Door water te verhitten krijg je stoom, waarmee je aandrijving creëert. Zie het wonder van het thermodynamisch proces met je eigen ogen. Iedereen welkom, je hoeft niets mee te nemen.

𝑻-𝒔𝒉𝒊𝒓𝒕𝒔 𝒅𝒓𝒖𝒌𝒌𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝑨𝒕𝒆𝒍𝒊𝒆𝒓 𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒁𝒐𝒏 #workshop
𝑮𝒆𝒔𝒄𝒉𝒊𝒌𝒕 𝒌𝒊𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 8 𝒕𝒐𝒕 88 𝒋𝒂𝒂𝒓
_17:00 tot 21:00

Atelier van de Zon is een grafisch atelier dat experimenteert met drukkunst, low-tech versus high-tech, afvalmateriaal en nieuwe vormen. Atelier van de Zon brengt hun t-shirt zeefdrukmachine mee naar Onder Stroom. Breng een t-shirt mee waar jij graag een prachtige print op zou zien.

𝑳𝒊𝒄𝒉𝒕𝒕𝒆𝒄𝒉𝒏𝒊𝒆𝒌 𝒎𝒆𝒕 𝒍𝒊𝒄𝒉𝒕𝒎𝒂𝒏 𝑺𝒂𝒎 𝑽𝒂𝒏𝒅𝒆𝒏𝒉𝒐𝒆𝒄𝒌 #workshop
_19:00 tot 21:00

Op elk optreden of feest maakt licht een wereld van verschil. Hoe creëer je de juiste atmosfeer op jouw event? Of verlicht je zelfs met weinig budget een kleine of grote zaal? Sam Vandenhoeck (vaste lichtman van o.a. Onder Stroom, Café Capital, …) geeft een introductie lichttechniek aan de hand van concrete voorbeelden. Voorkennis is absoluut niet vereist, iedereen is welkom.

𝑺𝒕𝒓𝒐𝒐𝒎𝒑𝒍𝒆𝒊𝒏 𝒆𝒙𝒄𝒍𝒖𝒔𝒊𝒆𝒗𝒆 𝒔𝒏𝒆𝒂𝒌 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘
_17:00 tot 22:00

Deze zomer toveren we het stedelijk braakliggend terrein op de Tavernierkaai (naast Onder Stroom) om naar een publiek toegankelijk plein met tribune, lange picknicktafel, openluchtcinema en groene oase. Bezetters Ellen, Jonas, Jaap en de twee Willems zijn druk bezig geweest met plannen maken voor het plein. Kom kijken wat er op til staat. Wij zijn ook heel benieuwd wat jij wil voor het Stroomplein.

𝑾𝒊𝒇𝒊 𝒈𝒂𝒍𝒍𝒆𝒓𝒚 (𝒈𝒆𝒄𝒖𝒓𝒆𝒆𝒓𝒅 𝒅𝒐𝒐𝒓 Undefined)
_17:00 tot 22:00

In navolging van de Wrong Biennale, een wereldwijde wifi expo, claimt Onder Stroom ook zijn plek in de digitale ruimte. Onder Stroom-bezetters en creatieve studio Undefined cureert een unieke en exclusieve digitale expositieruimte. Elke artiest krijgt z’n eigen wifinetwerk en mag bepalen wat er met zijn of haar ruimte gebeurt. Artiesten die meedoen: Pieter Jennes, Troebel Neyntje, Hantrax …

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔

🔊 Signature ‘Onder Stroom sound’ powered by HK Audio

☻ 2021 - Een Onder Stroom samenwerking: Elsa MüllerUndefinedBram van Bree