ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞

Evenement

29

februari

365 dagen ONDER STR __________________ M

3 6 5 D A G E N
▔▔▔▔▔▔▔
????????? — ???????? — ??????????? — ?????

START 17:00
KOM VROEG, BLIJF LANG

Op schrikkeldag 29 februari bestaat Onder Stroom exact 365 dagen! Een nieuw jaar, een blanco blad, een schone lei. Kom samen met ons het nieuwe jaar inkleuren. Check het programma!

PROGRAMMA
▔▔▔▔▔▔▔
??????????? ???? ????? ?????? – ??????????? ??? ????? – ?????????????? – ???????? ????? ???? – ??????????? ????? – ??????? ????? – ???????????? ?????? – ?-?????? ??????? – ???????? ????????????? – ??????????? ?????????? ????? ??????? – ???? ???? (????????? ???? ?????????)

(zie onder voor volledig programma)

FEEST:
▔▔▔
SLUMBERLAND – LIVE
Hill Men – DJ
RAPHAEL – DJ
SNIPER – DJ

VOLLEDIG PROGRAMMA:
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
??????????? ???? ????? ??????
_start om 18:00

Benieuwd wat er zich afspeelt achter de muren van Onder Stroom? Wat is Onder Stroom eigenlijk? Wat doen wij hier heel de dag? Krijg een exclusieve rondleiding. Maak kennis met alle bezetters. Stel al je vragen. Een niet-te-missen, éénmalige rondleiding door Onder Stroom.

??????????? ??? BIVAK
_17:00 tot 22:00

Honger? Heel de dag door koken de meisjes van BIVAK overheerlijke vegetarische gerechten, voor een democratische prijs. Zin in een leuke zaterdag? Kom vroeg voor de workshops en de talks, eet je buikje vol dankzij BIVAK, pik een optreden mee van Slumberland en blijf daarna plakken voor het feest.

????????????? ??? ????????? ???????????? ??????? ????????? #lezing
_19:00 tot 20:00

Wat is in godsnaam een schrikkeljaar? En een schrikkelmaand, schrikkeldag en schrikkelseconde? Hoe beïnvloedt de oneindigheid van het heelal onze eigen tijdrekening? Wat heeft de stand van zon daarmee te maken? Schrik niet! Karien Kolenberg is professor sterrenkunde aan de KU Leuven. Zij begrijpt écht wat een schrikkeljaar is, en kan het dat helder en eenvoudig uitleggen.

???????? ????? ?? ????? ???????? ?????? ??? ???????? ??? ??? ???? #lezing
_20:00 tot 21:00

Internet memes zijn misschien wel de meest populaire visuele expressie van de eenentwintigste eeuw. Ze reflecteren én creëren de acties, denkwijzen en gedragspatronen van een sociale groep. Wat is een internet meme? Wat zijn de belangrijkste karakteristieken? Hoe helpen ze bij het toe-eigenen van een digitale ruimte? Bezetter Frederik Van den Bril (internethistoricus en copywriter) geef je antwoord op deze vragen aan de hand van een aantal academische theorieën en concrete voorbeelden.

????, ?????? ????? ???? ??????????? ????? ??? ????????? ???? ?????? ?? ??? ?????????????. #lezing #debat
_21:00 tot 22:00

Ludo Abicht is professor filosofie, dichter en liefhebber van goede whiskey. Hij gaat in gesprek met bezetter en documentairemaker Jan Beddegenoodts. Over het belang en de urgentie van vrije ruimte en het vrije woord. Je bent van harte welkom om mee te debatteren en te filosoferen.

??????? ????? ??? ???? ??? ???? #workshop
???????? ???????? ??? 8 ??? 88 ????
_17:00 tot 21:00

Wat is een vlag? Waarvoor dient die? Als je nadenkt over de toekomst, hoe kan die uitbeelden met een vlag? De meeste vlaggen die we kennen zijn die van landen, maar waarom geen vlag voor andere dingen? Bezetter Bram van Bree is visueel artiest en gaat jou helpen je eigen vlag te maken. Welke kleuren passen bij elkaar? Welke (afval)stoffen gebruik je? Iedereen welkom, je kan op elk moment aansluiten.

???????????? ?????? ??? ??????? ???????? ??? ??? #workshop
???????? ???????? ??? 8 ??? 88 ????
_17:00 tot 20:00

Zie ginds komt de stoomboot! Onder Stroom-bezetters Atelier Bontekoe Van Put maken samen met jou mini-stoombootjes op een miniatuur Schelde. De bootjes worden gemaakt met een sardine of colablikje, een simpel theelichtje dient als brandstof. Door water te verhitten krijg je stoom, waarmee je aandrijving creëert. Zie het wonder van het thermodynamisch proces met je eigen ogen. Iedereen welkom, je hoeft niets mee te nemen.

?-?????? ??????? ??? ??????? ??? ?? ??? #workshop
???????? ???????? ??? 8 ??? 88 ????
_17:00 tot 21:00

Atelier van de Zon is een grafisch atelier dat experimenteert met drukkunst, low-tech versus high-tech, afvalmateriaal en nieuwe vormen. Atelier van de Zon brengt hun t-shirt zeefdrukmachine mee naar Onder Stroom. Breng een t-shirt mee waar jij graag een prachtige print op zou zien.

????????????? ??? ???????? ??? ??????????? #workshop
_19:00 tot 21:00

Op elk optreden of feest maakt licht een wereld van verschil. Hoe creëer je de juiste atmosfeer op jouw event? Of verlicht je zelfs met weinig budget een kleine of grote zaal? Sam Vandenhoeck (vaste lichtman van o.a. Onder Stroom, Café Capital, …) geeft een introductie lichttechniek aan de hand van concrete voorbeelden. Voorkennis is absoluut niet vereist, iedereen is welkom.

??????????? ?????????? ????? ???????
_17:00 tot 22:00

Deze zomer toveren we het stedelijk braakliggend terrein op de Tavernierkaai (naast Onder Stroom) om naar een publiek toegankelijk plein met tribune, lange picknicktafel, openluchtcinema en groene oase. Bezetters Ellen, Jonas, Jaap en de twee Willems zijn druk bezig geweest met plannen maken voor het plein. Kom kijken wat er op til staat. Wij zijn ook heel benieuwd wat jij wil voor het Stroomplein.

???? ??????? (????????? ???? Undefined)
_17:00 tot 22:00

In navolging van de Wrong Biennale, een wereldwijde wifi expo, claimt Onder Stroom ook zijn plek in de digitale ruimte. Onder Stroom-bezetters en creatieve studio Undefined cureert een unieke en exclusieve digitale expositieruimte. Elke artiest krijgt z’n eigen wifinetwerk en mag bepalen wat er met zijn of haar ruimte gebeurt. Artiesten die meedoen: Pieter Jennes, Troebel Neyntje, Hantrax …

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔

? Signature ‘Onder Stroom sound’ powered by HK Audio

☻ 2022 - Een Onder Stroom samenwerking: Elsa MüllerUndefinedBram van Bree