ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞

Evenement

09

september

Chris Corsano / Farida Amadou / Liew Niyomkarn • Onder Stroom

Liew Niyomkarn is een klankartiest en muzikante met Antwerpen als thuisbasis. Haar huidig werk bestaat voornamelijk uit een synthese tussen stem, muziekinstrumenten en veldopnames. Dat resulteert in een zacht kleurenpalet waarvan Liew de pasteltinten in muziek vertaalt

***

Farida Amadou is één van de meest opwindende jonge stemmen in de Europese vrije improvisatie- en experimentele muziekscene, althans volgens Café Oto. Niet voor niets speelde ze al samen met namen als Thurston Moore en Steven Noble. Ze bespeelt de basgitaar zoals niemand anders dat doet: ongepolijst en quasi-rommelig, metalig qua timbre en met een felle nadruk op ritme. De laatste tijd experimenteert ze ook met effecten en elektronica, wat de mogelijkheden van haar instrument verder vergroot naar een meer gelaagde, harmonische en drony aanpak.

***

Chris Corsano is een drummer uit New York die sinds de jaren ’90 een incontournable in de wereld van collectieve improvisatie, free jazz, avant-rock en noise.

Hij is zonder overdrijven één van de grootste drummers vandaag de dag. Corsano heeft in de loop der jaren zijn heel eigen percussieve taal ontworpen met een grote reikwijdte en bestaande uit oneindig veel mogelijkheden. Daarmee beïnvloedt hij niet alleen generaties drummers, maar hij is evenzeer in staat om niet-muzikanten te bekoren met adembenemende narratieven.

Zijn samenwerkingen zijn even divers als zijn improvisaties: freejazz-grootheden zoals Joe McPhee, noise-artiesten zoals Bill Nace en zelfs popsterren zoals Björk.

☻ 2023 - Een Onder Stroom samenwerking: Elsa MüllerUndefinedBram van Bree