ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞

Evenement

27

mei

Workshop: vergeet subsidies, do it yourself together

Een collectief gedachtenexperiment over geld.

Hoe gaan we de grassroots en de underground financieren in een (beleids)cultuur die steeds moeilijker om kan met het oncontroleerbare? Alles begint bij een ander idee over geld en kapitaal, over ‘gemeenschapsgeld’ en wie financiert. Kunnen ook vele kleintjes iets groot maken?

In deze workshop denken we buiten de mal van subsidies: minstens voor de sport, maar wellicht ook voor de toekomst.

Wouter Hillaert en Joery Scheepers presenteren enkele inspirerende praktijken van deel-financiering. Daarna fantaseren we in groepjes over het financieel empoweren van de (Antwerpse) grassroots. Verwacht je niet aan de Grote Oplossing, wel aan een paar nieuwe inzichten over geld. Gratis en voor niets.

Laat weten als je komt via deze link: https://forms.gle/SchGN2mWLHs4TVDb9

If necessary, the workshop will be held in English, so feel free to come and contribute.

Wouter Hillaert werkt als onafhankelijk cultuurjournalist, dramaturg en freelance redacteur. Tussen 2014 en 2019 was hij trekker van de burgerbeweging Hart boven Hard en is hij momenteel betrokken bij het kunstenaarsplatform State of the Arts en andere cultureel-maatschappelijke initiatieven als ‘Move Your Money’ en ‘Common Income’.

Joery Scheepers werkt als communicatieverantwoordelijke voor kunstenhuis Het Bos. Hij is één van de initiatiefnemers van het performancecollectief Snobs en ook actief betrokken bij het kunstenaarsplatform State of the Arts.

☻ 2023 - Een Onder Stroom samenwerking: Elsa MüllerUndefinedBram van Bree