ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞

Open call: Stroomstoten

Oproep! Onder Stroom zoekt jou. We zoeken mensen die tijdens Stroomstoten 15 minuten de Onder Stream-ether willen vullen. Dat mag eender wat zijn.

Onder Stroom organiseert dit voorjaar een reeks Stroomstoten, in de vorm van livestreams. Maatschappelijke vragen krijgen een eigenzinnig, artistiek en multidisciplinair antwoord.

Maak je hiervoor nieuw creatief werk? Een financiële tegemoetkoming behoort tot de mogelijkheden. Wil je iets opnemen? De club van Onder Stroom wordt omgetoverd tot heuse televisiestudio.

Vragen? Ideeën? Twijfels? Mail naar info@onder-stroom.be.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door de culturele activiteitenpremie van de Vlaamse Overheid.

}} 27 februari: Feest?

Onder Stroom bestaat twee jaar! Dat moet gevierd worden! Maar valt er eigenlijk nog te vieren? En hoe doen we dat? Wat vermag er nog, als we niet meer mogen mogen?

Virtuele babyborrels, trouwpartijen, begrafenissen, nieuwjaarsrecepties, after-work drinks of danspartijtjes in de huiskamer. Een pandemie dwong ons de betekenis van viering te herdefiniëren.

We brengen een ode aan het feest, in al zijn oude en nieuwe vormen. Ben je tooghanger met heimwee? Een nachtraaf die het ochtendgloren mist? Danser tot in de late uurtjes of fan van het eerste uur? Muurbloempje of laatbloeier? Deze avond biedt voor iedereen wat wils!

Deadline inzendingen ten laatste 21 februari 2021

}} 13 augustus: Echo kamers, feit & fictie

Waarheidsvinding, de impact van technologie op beeldvorming, een interview met een lid van de Flat Earth Society? Hedendaagse propaganda, preppen voor de apocalypse, mythes, alternatieve waarheden en illusies in ons brein, nieuwe inzichten over de maanlanding? Een van de pot gerukte samenzweringstheorie of een vertelling over geloof in sekten? Een liefdevolle oplossing voor de online haat- en trollcultuur?

}} 14 augustus: Zonder Stroom, circulariteit & ecologie

Duurzaamheidsdenken in de breedste zin van het woord: circulaire denker of energiebesparende work-out. Bedenk jij een performance om stroom te genereren voor deze stream?

☻ 2021 - Een Onder Stroom samenwerking: Elsa MüllerUndefinedBram van Bree