ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞

Verhalen

De stroom van Aline Veelaert

Gepubliceerd op 12.03.21

         

Aline Veelaert heeft haar eigen meubelmakerij-atelier gevestigd tussen de muren van Onder Stroom. Na haar opleiding architectuur heeft ze ontdekt dat haar kwaliteiten ook elders te vinden zijn. In haar atelier kunnen haar ervaringen met houtbewerking, stofferen en architectuur mooi samenvloeien.

Het meest fier is ze op het vinden van een eigen weg. “Mijn pad is als een complexe samenstelling van verschillende puzzelstukjes en allerlei interesses. En het heeft lang geduurd voor ik dat besefte. Het is vooral belangrijk om plezier te vinden in wat je aan het doen bent.”

“Onder Stroom werkt op een heel energieke horizontale manier. Geen standaard structuur van collega’s, wel een grote groep motivators, die elk een eigen skill en verzameling aan ervaring hebben. Dat is een heel speciaal gegeven en dat heb je niet op veel plekken.” 

Moest Onder Stroom een cocktail zijn zou Aline het beschrijven als “Een combinatie van allerlei smaakverschillen die je ze goed schut, enorm beginnen te bruisen.”

Aline kijkt uit naar de toekomstig evenementen met Onder Stroom. “Samenwerkingen vind ik sowieso heel zalig, zowel binnen als buiten mijn vakgebied. Het brengt mensen samen op een heel aparte manier waardoor je ook andere visies krijgt.” Iets organiseren doet ze zelf liever niet achter een bureau. “Heel veel van wat er achter een bureau gebeurd is heel organisatorisch of schrijvend. Dat is niet mijn ding. Ik wil er wel een onderdeel van uitmaken maar ik ben vooral een doener.”

Zo stroomt Aline Veelaert

Onderstroom of onder stroom?

“Ik heb veel energie dus zou ik zeggen dat ik, zoals velen hier, ‘onder stroom’ sta. Als er nieuwe plannen worden gesmeed binnen mijn werkveld dan doe ik mee. Op Onder Stroom komen zoveel disciplines, interesses en activiteiten samen. Je kan onmogelijk aan alles deelnemen. Een afwisseling van reizen en varen, onderstroom en onder stroom.”

Gelijkstroom of wisselstroom?

Wisselstroom. Het is leuk het gevoel te hebben in een bepaalde richting te evolueren. Maar het zou jammer zijn om bepaalde opportuniteiten onderweg te moeten laten liggen. Ik beweeg me liever tussen verschillende ankerpunten, volgens een richting die op dat moment goed aanvoelt.”

Weerstand of geleiding?

“Voor mij werkt geleiding. Als ik het gevoel heb dat het vlot gaat wil dat voor mij ook zeggen dat het gewoon goed is. Maar omdat ik in mijn werk heel blij wordt van variatie en nieuwe uitdagingen betekent ‘smooth sailing’ constant bijsturen. Het zelf kunnen bepalen waar de nuances liggen en deze keer op keer kunnen aanpassen is voor mij van grote waarde.”

☻ 2023 - Een Onder Stroom samenwerking: Elsa MüllerUndefinedBram van Bree