ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞

Verhalen

De stroom van Undefined

Gepubliceerd op 01.03.19

Undefined is de multidisciplinaire mix van Koray Sels, Benjamin De Moor en Vincent Peters. Het creatieve bureau laat zich nog het best van al definiëren door het ongedefinieerde. “Ik denk dat dat onze instelling was vanaf het begin”, legt Vincent uit. “We willen zoveel mogelijk doen, zoveel mogelijk proberen, zoveel mogelijk experimenteren en zoveel mogelijk bijleren. Zodra we te lang hetzelfde aan ‘t doen zijn, willen we iets nieuws doen of een nieuwe focus hebben. Daarom verschuift het de hele tijd.”

“Ik denk wat ons maakt tot Undefined is dat we een visie hebben dat nergens in thuis te brengen valt”, verklaart Benjamin. “We toetsen onze visie niet af aan iemand anders. Nee, we gaan radicaal onze eigen weg. Ik denk dat dat onze kracht is.”

Het meest trots is Undefined op hun zijprojecten, zoals het ping pong-concept King of Pong en karaoke bakfiets The Great Karaoke Reef. “Ik denk dat als we niet voor een klant werken het sowieso een andere emotionele ervaring is”, zegt Koray. Vincent knikt. “De terugwerkende kracht is groter bij onze eigen projecten. Ik geniet ook van het rechtstreeks menselijk contact. Je kan de mensen er echt van zien genieten. ”

Als ze voor een klant werken, is hun beste werk datgene dat ze in teamverband doen. “Niet alleen stelt dat het beste voor wat Undefined is, maar dan merken we ook wat voor een goed team we zijn”, bemerkt Koray. “Als we op dezelfde golflengte zitten, gaat het in plaats van dubbel zo snel driedubbel zo snel. Dat heb je met weinig mensen.”

Zo stroomt Undefined

Onderstroom of onder stroom?

“Wij staan eerder onder stroom dan dat wij een onderstroom zijn”, luidt het samen. “Wij zijn heel high energy, erg gedreven, altijd bezig en staan nooit stil”, verklaart Vincent. Benjamin twijfelt. “Die onderstroom, zowat tegen de schenen schoppen, zit er ook wel in. Maar ik denk dat het wel een mentaliteitsverschil is ten opzichte van vroeger. Misschien zijn we toch een beetje volwassen geworden?”

Gelijkstroom of wisselstroom?

“Ik denk dat dat vrij duidelijk is”, zegt Vincent. “Sowieso wisselstroom. Het staat ook een beetje in onze naam, Undefined. Onze ideeën, onze visie, onze strategie, wat we willen, welke concepten naar buiten komen,… Dat wisselt constant en blijft ongedefinieerd. Wij volgen niet één bepaalde richting.” Koray gaat akkoord. “Dat zou ook maar saai zijn.” Vincent nuanceert. “Er zijn mensen die wel daarnaar op zoek zijn. Maar dat is niets voor ons.”

Weerstand of geleiding?

Weerstand”, klinkt het meteen. “Ik denk dat het ook een beetje in onze karakters zit, die wrijving”, verklaart Vincent. “Dat kan negatief zijn, maar dat kan er ook voor zorgen dat we dingen naar een ander niveau kunnen tillen. In plaats van in alles mee te gaan, stellen we het in vraag.” Hij geeft toe dat er ook misschien wat koppigheid mee gemoeid is. “We willen de dingen anders doen dan anderen en proberen het alledaagse en datgene wat al gedaan is, te mijden. We zoeken altijd naar manieren om iets meer, iets groter, iets anders of iets nieuws te doen.” Benjamin gaat verder. “Ik denk ook dat we de uitdaging niet uit de weg gaan. Weerstand motiveert ons. Als alles vanzelf gaat, is het niet uitdagend.” “Ik denk dat we weerstand nodig hebben om momenten te creëren die heel smooth gaan”, sluit Vincent af.

☻ 2023 - Een Onder Stroom samenwerking: Elsa MüllerUndefinedBram van Bree