ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞ ONDER STROOM IS EEN KRACHTCENTRALE EN BROEDPLEK VOOR CREATIEVE EN ONDERNEMENDE ZIELEN ☞

EVENTS

Oops .. Momenteel is de agenda leeg, we zijn even toe aan een adempauze óf we zijn vergeten onze website aan te vulllen!

Check voor de zekerheid onze Facebook pagina ;)

Onder Stroom is altijd op zoek naar collectieven, organisatoren en creatieve mensen die ’t stad onder stroom willen zetten.

Wij zijn op zoek naar verrassende initiatieven en gedurfde experimenten. We willen een plek creëren waar leeftijden, genres, discipline en subculturen kunnen botsen, knallen, ontmoeten en verbinden.

Heb je een idee? Een vraag? Stuur een mailtje naar info@onder-stroom.be.

We kijken er naar uit!

Over Ons

Onder Stroom is een krachtcentrale en broedplek voor creatieve en ondernemende zielen. Genesteld in een voormalige boeienloods aan de Schelde – geprangd tussen ‘t Eilandje en Schipperskwartier. Een leegstaande ruimte wordt een autonome vrijplaats. Een artistiek en stedelijk laboratorium. Onder Stroom is een ontmoetingsplaats voor de buurt, voor kunstenaars, denkers en dromers. Met plaats voor artistieke, sociale en educatieve acties en evenementen. Hier broeden jonge makers samen of apart op nieuwe ideeën. Het resultaat is spontane kruisbestuiving en creatieve hoogspanning.

Welkom op het Stroomplein

Stroomt het niet, dan schuurt het wel
Het glas is terug halfvol, de maat is vol
Kop eraf, stem de snaren, maak lawaai
Buikje rond, doe ze nog is vol
Jong gedaan, nog niet verleerd
Het Stroomplein stroomt open
Wees welgekoooooooooomen

Stroomplein? Een stedelijk trefpunt voor rand, kant en hoek, een podium van jong kabaal en vol gemoed, een tribune voor openbaring en sensatie.

Stroomplein is open vanaf 16u elke vrijdag met de Kontakt Kookbus en lokale dj’s en twee keer per maand op zaterdag met optredens van bands uit Antwerpen en daarbuiten.

Word vrijwilliger

Onder Stroom zoekt vrijwilligers!

Jouw plannen voor deze zomer ook in het water gevallen? Op zoek naar iets anders leuk om te doen in eigen land? 

Word vrijwilliger bij Onder Stroom!

Bezetters

Onder Stroom biedt ruimtes aan creatieve ondernemers en makers. De bezetters van Onder Stroom werken hier dagelijks en doen de krachtcentrale mee draaien op volle toeren.

Contacteer ons

Wilde plannen of een fris idee? Op zoek naar ruimte voor experiment? Kom langs of stuur ons een bericht!

Onder Stroom VZW
Tavernierkaai 11
2000 Antwerpen
België

☻ 2023 - Een Onder Stroom samenwerking: Elsa MüllerUndefinedBram van Bree